30/7/08

what can somebody learn from LastFM

"Stone Temple Pilots (abbreviated STP) is a popular hard rock band formed after Scott Weiland and Robert DeLeo met at a Black Flag concert in Long Beach, California and discovered that they were dating the same woman. They got to know each other, rather than fight over the woman, who eventually fled to Texas; the two moved into her old San Diego, California apartment and started playing together." (thanx Bill!)

28/7/08

Ελληνικές μπάντες

Εχω αρχίσει να νιώθω οτι ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή έχει ξαναρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Τη δεκαετία του '90 ζήσαμε το ξέσπασμα της ελληνόφωνου ροκ και hip hop με Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Διάφανα Κρίνα, Active Member, TXC και όλες εκείνες τις μπάντες που μας συντρόφευσαν στο Λύκειο. Τωρα, μετα απο ένα διάστημα πάυσης, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πάλι πολύ αξιόλογοι δίσκοι απο ελληνικές μπάντες αλλά με αγγλικό στίχο αυτή τη φορά και σαφώς επηρεασμένες απο μπάντες όπως οι Placebo, Dandy Warholes αλλά και PJ Harvey (βλ. Monika). Οι Matisse, Film, Cyanna, Raining Pleasure, Abbie Gale, Monika έχουν βγάλει τα τελευταια 2 χρόνια δίσκους που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν ξένες κυκλοφορίες. Βέβαια ο τσαμπουκάς και η αλητεία του Αγγελάκα και του BD Foxmoor έχουν αντικατασταθεί απο ρομαντικούς στίχους που έχουν περισσότερο να κάνουν με χαμένους έρωτες και πληγωμένη εφηβία παρά με πολιτική/κοινωνική παρέμβαση. Νομίζω πάντως οτι σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και ελπίζω σε περισσότερους τέτοιους δίσκους στο μέλλον...

Abbie Gale - Lovesong

27/7/08

Singing Sweet home Alabama all summer long



Οι περισσοτεροι θα ακουνε τη Χαβαη της Πρωτοψαλτη και θα θυμούνται το καλοκαίρι του 2008. Εμεις επιλέγουμε τους Kid Rock.


All summer long

And we were trying different things
We were smoking funny things
Making love out by the lake to our favorite song
Sipping whiskey out the bottle, not thinking 'bout tomorrow
Singing Sweet home Alabama all summer long

21/7/08

i'm a latin creep... hooraaaaaaaaay!

Μα είναι δυνατον καποιος να σκεφτηκε να διασκευάσει το Creep των Radiohead σε latin χορευτική έκδοση? Και να το παιζουν Σαββατοβραδο σε γνωστο μπαρακι του Γκαζοχωριου και όλες οι τσουπρες να χοροπηδανε μεσα στη τρελή χαρα λες και παιζει Manu Chao? Η συγκεκριμένη διασκευή ήταν η κλασσικη περίπτωση: παίρνουμε ένα πασίγνωστο τραγουδι και ακολουθούμε την πετυχημένη συνταγή των Nouvelle Vague. Δεν είμαι αντίθετος με αυτή τη συνταγή, μόνο που η συγκεκριμένη διασκευή ήταν τοσο αταίριαστη με τους στιχους οσο δεν πηγαινε άλλο. Σκεφτειτε ολο το μαγαζι να ταγουδαει «είμαι ένα σκουπιδι, ένα τιποτα, ένα μηδενικο…» και να είναι μεσα στη τρελή χαρα μοστράροντας τις τελευταιές τους latin φιγουρες που μάθανε στη σχολή χορού. Τελοσπάντων, τωρα το θυμήθηκαι και είπα να το αναφέρω….