28/9/08



Dusk + Blackdown "Margins Music"


Πολλοί από μας έχουμε ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο, άλλοι για λίγες ώρες κι άλλοι κάτσαμε χρόνια...Το σίγουρο είναι πως ο καθένας από μας γύρισε πίσω με διαφορετικές εικόνες στο μυαλό του, άλλου είδους συναισθήματα στην ψυχή του, και καθένας μας φορτώθηκε τις δικές του εμπειρίες όσο καιρό κράτησε το ταξίδι του εκεί.

Είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικό, το ίδιο να συμβαίνει και με ανθρώπους από το χώρο της μουσικής που προσπαθούν να μοιραστούν μαζί μας τον ήχο της πόλης. Διαφορετικά πράγματα θα μας μεταφέρει ο καθένας, κι επειδή η πόλη αυτή είναι ένα τεράστιο χωνευτήρι λαών και πολιτισμών, δεν αποκλείεται οι δημιουργίες τους να απέχουν πολύ η μία από την άλλη. Ακόμα κι αν οι δύο καλλιτέχνες κινούνται στον ίδιο "κλειστό" μουσικά χώρο της dubstep (η πιο αγαπημένη μου καινούρια ξένη λέξη από πέρσι!), άλλη βόλτα σε πάει ο ένας, άλλη ο άλλος. Άλλα είναι τα στέκια που συχνάζει ο Burial, αλλού προτιμάει να τρώει, αλλού να βγαίνει τα βράδια, με άλλους ανθρώπους κάνει παρέα, άλλη γλώσσα έχει μάθει να μιλάει, κι αλλού να αράζει και να ονειρεύεται...South London is the place! Κι από αυτόν τον αέρα μας δίνει να αναπνεύσουμε, κλεισμένο αεροστεγώς στα δύο του album για τα οποία έχουμε ήδη πει πολλά!

Υπάρχουν όμως κι άλλες, πιο απόμακρες γειτονίες του Λονδίνου, που ίσως να μην έχει δει ποτέ του ο Burial, γειτονιές που κατοικούν άλλου είδους ανθρώποι, που ο αέρας έχει άλλες μυρωδιές, ο ουρανός έχει άλλα χρώματα, που οι βόλτες είναι αλλιώτικες, τα βράδια δεν έχεις που να πας, και το να ονειρευτείς, ίσως να ναι η μόνη λύτρωση...Από κει μας έρχεται το dubstep των Dusk + Breakdown, δυο παιδιών που τους ένωσε η αγάπη τους για τον Stevie Wonder. Dubstep σκοτεινό και τσαμπουκαλεμένο, ποτισμένο με ισχυρές δόσεις grime (καπνιάς, μουντζούρας, βρωμιάς - ας ειν καλά MCs αυθεντικοί σαν τον Durrty Goodz) βγαλμένο από την ζωή στους δρόμους συνοικιών που είναι λες κι έχουν εκτοξευθεί απ'την ινδία, με τα off license groceries να μην κλείνουν ποτέ, τα πεζοδρόμια να είναι πάντα υγρά, και τα κεφάλια πάντα σκυμμένα...This is London...too!



Keysound Video presents... Dusk + Blackdown: Margins Music from Keysoundrecordings on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: